Kapcsolat adatok és külső hivatkozások az önéletrajzban

Álláskeresőknek

Önéletrajz

JobRecord - Hársfalvai Milán

2023.11.06.

Olvasási idő: 4 perc

Kapcsolat adatok és külső hivatkozások az önéletrajzban

Triviálisnak tűnhet, de fontos leszögezni, hogy minden önéletrajznak tartalmaznia kell az álláskereső alapvető kapcsolat adatait. Mire ügyelj az adatok megadásánál?

  • Név: mindig könnyen azonosítható helyre, olvasható méretben és betűtípussal tüntesd fel. Nem feltétlenül szükséges a hivatalos, teljes nevedet használnod, de semmiképpen se becenevet, vagy rövidített alakot használj!
  • Telefonszám: olyan telefonszámot adj meg, amelyen elérhető vagy, ahol rendszeresen ellenőrzöd a hívásokat és az üzeneteket. 
  • E-mail cím: olyan e-mail címet adj meg, amelyet gyakran használsz és amely hivatalos és professzionális hatást kelt. Lehetőleg ne spamekhez, hírlevelekhez használt vagy eldobható e-mail címet tüntess fel!
  • Lakcím(opcionális): a cím megadása opcionális, de néhány munkahely vagy pozíció betöltéséhez előnyt jelenthet, ha a munkavégzés helyszínének közelében él az állást megpályázó munkavállaló.

Gyakran előfordul, hogy szakmailag aktívak vagyunk olyan online felületeken/platformokon is, amelyeket szívesen megmutatnánk magunkról a leendő munkáltatónk felé. Ilyen lehet például egy saját weboldal, esetleg portfólió oldal, blog vagy bármilyen olyan felület, ahol korábbi munkáink, szakmai eredményeink elérhetőek. Ezeket a linkeket nyugodtan tüntessük fel önéletrajzunkban, de fontos, hogy naprakész és szakmailag valóban releváns tartalmaknak szerepeljenek ezeken az oldalakon. Az alábbiakat vedd figyelembe külső hivatkozások feltüntetésekor:

  • LinkedIn: Ha van naprakész Linkedin profilod, akkor feltétlenül adj meg egy linket hozzá. A Linkedin az egyik legnépszerűbb platform a szakmai kapcsolatok építésére és a munkakeresésre.
  • Facebook: Ha profilod szorosan kapcsolódik a szakmai tevékenységeidhez, vagy ha arra használod, hogy bemutass egyedi szakmai kompetenciákat (pl. publikációkat, projekteket, munkáidat), akkor érdemes lehet a profilod linkjét megadni. Fontos azonban, hogy ellenőrizd nincs-e rajtuk olyan tartalom, ami zavaró lehet a munkáltatók számára.
  • TikTok: vagy más szórakoztató platformok: A TikTok és hasonló platformokat általában szórakozásra használják, és nem feltétlenül tekinthetők szakmai referenciának. Ha viszont például videós tartalom gyártással foglalkozol, akkor érdemes lehet feltüntetni ezt a profilodat is.
  • Weboldal vagy portfólió: Ha rendelkezel egy személyes weboldallal vagy portfólióval, amely bemutatja a munkáidat, korábbi projektjeidet, és naprakész tartalmak szerepelnek rajtuk, akkor mindenképpen érdemes megadni a linket.
  • Skype, WhatsApp, Viber: Ha a kommunikációd fontos része az állásodnak, vagy ezeken a csatornákon keresztül történik az állásinterjú, esetleg ha távmunkát pályázol meg, akkor érdemes lehet megadni ezeket az elérhetőségeidet is. Ne feledd azonban, hogy elsősorban továbbra is a telefonszámot és az e-mail címet tekintik a munkaerőpiacon az önéletrajzban feltüntetendő kapcsolattartási adatoknak!

Olvass tovább: A fénykép fontossága az önéletrajzban

Előző oldal: Milyen lehetőségeink vannak önéletrajzunk elkészítésére?

 

Felvétel indul